Amaretto

Sardynii migdałowy ciasteczka To są amaretti ciasteczka z migdałów chyba najbardziej popularne na Sardynii.Zrobione według przepisu mojej sardyńskiej koleżanki Liny. Przepis jest w sumie bardzo prosty. Potrzebujemy:600 g zmielonych migdałów,600 g cukru,6-7bialek(zależy od wielkości jajek),cukier albo zapach vaniliowy,zapach migdałowy,skorka z cytryny .Ubijamy jajka na pianę.Mieszamy migdały,skórkę z cytryny,cukier,zapachy dodajemy ubita pianę z białek.Zostawiamy przykryta folia plastikowa w misce do rano. Rano robimy z ciasta kuleczki,które obtaczamy w cukrze i dosłownie rzucamy na blachę z papierem żeby się trochę spłaszczyły.Wstawiamy do pieca 180 stopni aż się przyrumieni 

                  

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s